Svar till Sahar Salim

SVAR PÅ INSÄNDARE PUBLICERAD I CITY MALMÖ LUND 2009.03.18 –
”IDROTT OCH POLITIK HÖR VISST IHOP” AV SAHAR SALIM

NU FÅR NI GE ER!!!

Satt min vanliga ordning på bussen och läste tidningen, när jag kom till din insändare och nästan satt i halsen.
Med kommentarer som ”Sport är fredligt vilket Israel inte är, den person på påstår att idrott och och politik inte hör samman har verkligen fel.” och ”Man representerar sitt land i varje sport, varken mer eller mindre.”
Ge er nu!! Snälla!!

Det som (ska vara) är det fina med sport är ju just det att den står över politiken. I sportevenemang möter man varandra som jämlikar, oavsett härkomst, bakgrund, utseende, eller nationalitet. Det är precis det som är det fina med sporten!  Menar du på fullaste allvar att det är dessa tennisspelande Israeler är personligt skyldiga till de fruktansvärda hemskheter som pågår i Gaza.  De är för guds skulle också människor, och inte nog med det, de är idrottsmän som hellre plockar upp sitt tennisracket istället för en automatkarbin (eller gatusten).

Jag tycker också att det som händer i Gaza är fruktansvärt och att världen inte bara kan stå och titta på. Jag tycker också att en bojkott mot staten Israel är rätt. Men att angripa sig på sporten är fel, fel, och åter fel!

Att ni demonstranter och era massor ändå lyckades förhindra att publik fick se matchen gör mig faktiskt rädd för er.
DET ÄR NI SOM SMUTSAR NER SPORTEN, INTE ISRAELERNA!!
En liten vinst för kanske ni tycker, men en jätteförlust för alla sportintresserade människor som ser sport för vad den är, alltid har varit, och alltid ska förbli.

Nästa år, 2010 är det vinter-OS i Kanada. Jag vill att du sätter dig framför teven, tittar på invigningsceremonin, och ser när Syd- och Nordkorea kommer in tillsammans, under vit flagg och kallar sig kort och gott för: Korea! Det är det sporten handlar om! Att ställa sig ovanför politiken!

Du säger själv att sport är fredligt och du säger: ”Det går med fredliga sätt att bryta ner Israels brottsliga handlingar.” Jag vet inte hur fredligt det är att kasta gatusten mot svensk polis, och försök till våldsamt uppror pga att att fåtal människor, individer gör det som det älskar mer än allt annat – nämligen spelar tennis mot varandra.

Om ni verkligen vill vinna massornas stöd i er aktion tyker jag att ni ska ta första bästa flyg till Israel och kasta sten på dem istället, eller så kan ni börja med att ta er ut till Rosengård kvällstid och kasta era gatustenar på de idioterna som anfaller polisen och brandmännen som bara utför sina jobb för allmänhetens säkerhet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: