Vilse

Saxat inlägg – Skrivet 2009.02.10 – Av: TVÅ•ETT•FYRA

MALMÖ 2009

Gatan ligger tyst, i trappuppgången smäller en och annan dörr igen. Någon lever! Det är februari, det är mörkt, det blött, det är kallt och vinden är insande. Det är dystert.

Varför är det inte sommar? Varför kommer den aldrig? Dagarna känns milslånga och blandas ihop i en sörja av tristess och trötthet. Vad är det egentligen för dag idag? Eller rättare sagt; Vad spelar det för roll? Vem bryr sig? Det är en kall och mörk dag, det är det enda jag vet med säkerhet.

Drar på mig mina skor och går in mot stan. På vägen till Möllan passeras Folkets Park och jag drömmer mig bort mot en sommar med sol, värme och liv. I drömmen ser jag barnfamiljer med picknickkorgar, tonårsgäng med folköl, ensamma människor med hundar och nyförälskade par med hängivenhet åt varandra och ingen annan.

Jag ser mig själv gå förbi alla dessa människor för att inse att det här är stadier i livet som så många av oss kommer genomgå. Jag känner mig inte riktigt hemma i någon av grupperna. Kanske är det meningen så. Kanske inte. Jag bryr mig inte. Jag vet bara att jag vill dit! Till sommaren!

Om livet vill mig väl så ligger jag där och håller om min kärlek. Hon sover. Jag pussar henne i pannan på ett sätt som bara jag kan och jag tittar upp. Jag ser en vilsen, ensam person som går igenom parken för att hitta sin grupp. Han drömmer sig bort och längtar efter vintern igen.

Folkets Park, Malmö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: