Idioter förtjänar inte att få finnas!

Det är inte ofta jag åker buss när jag ska nånstans längre bort, men det händer. Anledningen till det är att jag aldrig kommer att vänja mig vid detta resealternativ där man är instängd på en buss och förpassad till sin plats brevid någon som man måste armbåge-wrestlas med hela resan. Dessutom så tar det en förbannat lång tid!!

Gårdagens resa var på 25 mil, och tog 3 timmar (!!!). Som sagt så ville jag egentligen inte alls sätta mig på bussen, men tänkte att det kommer säkert gå bra ändå. Jag hade införskaffat mig en tidning så skulle hålla mig sysselsatt under resan och få mig att koppla bort allt jag ogillar med långa bussresor. Det fungerade!! Eller rättare sagt, så fungerade det i cirka 35 minuter innan det störade momentet började. En man, som jag snart skulle lära mig att avsky så till den grad att jag ordagrant ville stanna bussen,  släpa ut idioten i  fotlederna, klappa till honom medvetslös och placera honom framför bussen för att sen imitera den klassiska scenen ur ”Den bästa sommaren” med Kjell Bergqvist med denna idiot som rekvisita för guppet.
Mannen, som satt tre rader framför mig, hade uppenbarligen sänkt en öl på bussen och satt nu tryckte och ”knöglade” med aluminiumburken som släppte ifrån sig extremt irriterande ljud. Typiskt tänkte jag, men släppte det lika fort för att återigen ta upp min läsning om José Mourinho (aktuell som manager för Inter). När idioten bryter tystnaden igen.
Han vänder sig om börjar prata med en yngre man som sitter i stolparet bakom honom;

-Vet du var vi är någonstans?”
-Nej, tyvärr! svarar den yngre.
-Jo, det gör du visst det. I din ålder är det lätt att hålla koll på sånt.
-Nej, jag vet inte! Svaret nu lite mer irriterat.
-Jo, jag tror nog att du vet.
Den yngre mannen, som också har blivit avbruten i sitt arbete med sin laptop svarar nu avspisande;
-Du får titta på vägskyltarna! Jag vet inte!

Den störande idioten blir nu tyst i några minuter. Irritationen är nu född hos mig, och vissa andra som sitter i vår närvaro. Nu får mannen för sig att han behöver gå på toaletten. Han reser sig upp och börjar gå, han kommer inte mer än en meter innan han hoppar på nästa person för att det står en väska i gången. Visserligen har han väl rätt i det, men det är typiskt att det är just han som måste avbryta en annan person och kommentera det.
Idioten kommer tillbaka från toaletten, utan större problem att passera väskan. Han sätter sig ner igen, öppnar en ny ölburk, sänker den och börjar återigen att skapa irriterande ljud med den. Han tröttnar relativt snart på sin tomma ölburk och börjar nu irritera den yngre mannen bakom honom igen. Den yngre mannen och hans resekamrat har börjat samtala om något som den här idioten uppenbarligen tycker är så intressant att han måste spela in deras samtal med sin mobiltelefon, och det vill han också meddela paret bakom honom att han gör. Irritationen i bakre delen av bussen är nu ett faktum, suckar och stön hörs från olika håll. Slutar inte idioten snart kommer det sluta illa. Idioten fattar vinken, vänder sig om, och öppnar ytterligare en ölburk. Nu är idioten uttråkad och måste återigen fråga (nu en annan person) om var vi är. Idioten får uppenbarligen inte ett svar som han nöjer sig med utan börjar nu istället att irritera ytterigare en person. En ung tjej som inte gjort honom någonting blir nu nästa offer. Han sätter sig och stirrar blint på henne. Han slutar inte. Till slut känner sig tjejen så utstirrad och störd så att hon säger till honom att sluta. Uppenbarligen så fungerade det, och idioten vänder sig igen och håller mer eller mindre tyst resten av resan, dvs. den kvart som är kvar…
Idioter som han förtjänar fan inte att få finnas!! Och min ovilja mot långa bussresor består.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: